Ügyvédjelölt Reality

Történetek egy ügyvédjelölt praxisából vágatalanul. Justitia szoknyája mellől élőben

Friss topikok

  • Lanolin: Mivel nem kapott büntit, nyugodt szívvel kèszülhet a következő rablására, italozó èletmódja enyhít... (2015.11.10. 17:13) Vihar utáni tájkép
  • B.O.L: Keves az ugyfel, hat ez azert nekem ujdonsag itt az egyesult kiralysagban talan az ugyvedek jartak... (2009.05.03. 15:23) dolgos 7köznapok

Linkblog

HTML

1 napok, útkeresés

2008.09.09. 10:21 | Ügyvédjelölt | Szólj hozzá!

Ügyvédjelölt Blog

 

Mindennapok a Justitia szoknyája mellől.

 

1.Napok:

saját „ügyem” ismertetés, magyarázata.

 

GACRAK városából jelentkezem, ahol nemrég álltam munkába.25 éves vagyok és ügyvédjelölt immáron egy hete.

 

 Jellemzően ez egy olyan történetfolyam lesz, amely nyomon fogja kísérni valamennyi napomat, amelyet munkában töltök, illetve azon kívül élek meg. A blog feladata az lesz, hogy bemutassa egy kezdő jogász, jelen esetben egy ügyvédjelölt munkáját. Mindezért, hogy érthető legyen leírom az alaphelyzetet, azokat a körülményeket, amelyek elengedhetetlenek a történet megértéséhez.

 

Gacrakról és környzetemről:

 

Gacrak meglehetősen kisváros, bár megélt szebb korokat is , így annak adottságai rendesen behatárolják a munka körülményeket. A városban jelenleg még 22 000 fő lakik, ami Hunföldön soknak számít. 2008-at írunk, az országban a gyurbanizmus uralkodik, és az orcsányisták-gyurbanisták harca rányomja a bélyegét a mindennapi életre. Szomorú évek voltak a mostaniak, lassan fogy az emberek pénze, megélhetések tűnnek el.  Visszatérve a városhoz, annak közepén, egy társasház – mely kb 20 éve épült panel stílusban - elhagyatott irodájában kezdtem el dolgozni idestova egy hete, amikor Hunföld ügyvédi kamarájának egy szintén eldugott városában letettem az ügyvédjelölti esküt. Főnököm a saját édesapám, aki bár nem itt született, de már jó régóta itt lakik. Édesanyám is ügyvéd , de Hunföld dombosabb vidékére költözött a jobb élet reményében, de gyakran hazajár, és néha-néha itthon is dolgozik. Jelenleg az ő különálló 8 m2 –es irodájában dolgozom. Szemben egy akvárium két hallal, melyet –a tudni illik itt az akváriumra gondolok - bátyámtól kaptam, miután elhagyta az gyurbánisták által tönkretett Hunföldi egyészségügyből.

 

Visszatérve 5 év egyetem után tehát ebben a kis irodában várom a betérni (jelenleg nem) szándékozó ügyfeleket. Az egész iroda 50m2 és abban még 2 ügyvéd dolgozik, de velük nem túl baráti a viszony, még a gyurbanistákat és orcsanyistákat kinevelő gulyásnak is nevezett kommunizmusból maradtak itt, és maradt így a status quo , ami felettébb nem mondható egészségesnek.

 

Zárószavak a mai napra:

Amiről tudok, természetesen beszámolót fogok tartani, annak szakmai és emberi vonulatával egyaránt, azzal  a nem titkolt szándékkal, hogy érdekes és izgalmas eseményeket, és nem mellesleg szakmailag is tartalmas ügyeket jeleníthessek meg. 

 

Üdvözlettel: Jelölt Úr.

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvedjelolt.blog.hu/api/trackback/id/tr50655127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása