Ügyvédjelölt Reality

Történetek egy ügyvédjelölt praxisából vágatalanul. Justitia szoknyája mellől élőben

Friss topikok

  • Lanolin: Mivel nem kapott büntit, nyugodt szívvel kèszülhet a következő rablására, italozó èletmódja enyhít... (2015.11.10. 17:13) Vihar utáni tájkép
  • B.O.L: Keves az ugyfel, hat ez azert nekem ujdonsag itt az egyesult kiralysagban talan az ugyvedek jartak... (2009.05.03. 15:23) dolgos 7köznapok

Linkblog

HTML

Kirendelések

2008.09.12. 15:30 | Ügyvédjelölt | Szólj hozzá!

Szept 11.napja, . vagy valahanyadik nap

 

Bár a reggelek mindig lassan kezdődnek, de most mégis volt egy kis pezsgés!Rögötn a nap elején egy banális ajánlatkérős, vételi szándék közlös levelet kellett írnom, az egyik frissen fogott (valójában elhalászott) ügyfélnek, és bár tudom , hogy ez etikailag nem helyes, de nem kellett túl nagy meggyőzés, csak annyit mondtam hogy mi is ugyan úgy és még gyorsabban megcsináljuk neki, ami aztán így is lett. Egy hagyatékból örökölt házrészen szeretnének túladni ideigelens pénzügyi zavaraik rendbetételére. Sajnos a faluban ahol az ingatlan található kellően alacsonyak az árak, így nem ebből fognak meggazdagodni. A levél szerkesztése nagy szellemi ámbátor kevesebb fizikai (gépelsé) munkát igényelt, és természetesen az ember a pályája elején nagyon igyekszik, hiszen az ügyfélnek és a kollegák elvárásánsak is meg kell felelni.

Épphogy elment az ügyfél 9 táján elment az egy utcával lenettb fekvő Bíróságra, amelyről már egy népdalban is énekelenek. Szóval patinás, az épület újszerű, ám régi varázsát örzik a 2 éves felújírtás után is pergő faldarabok, vizesedések. Érdekes mende monda volt, hogy a betyárok idején egy titkos alagúttal a bíróság pincéje össze volt kötve a helyi híres csárdával (kb.1,5 km távolság) Gyermekkoromban testvéremmel és barátaimval sokat álmodoztunk annak felfedezéséről, de egyetlen ottjártunkkor a sötét és a nyirkos pince lejáró örökre elrisztott minket!

Szóval épphogy a kirendeléseket ismét "engedélyező" ügyvédi nyilatkozatot át vittem, már az egyik iroda beli kollega jelezte, hogy jövő 7 keddre már kell menni egyre, majd 1 óra múlva még 2-vel megfejelte, hogy helyettseítsem őt. Jövő 7 en tehát megtudhatom milyen bárkit is képviselni kirendelt védőként.

Lényegében ennyi izgalmas és csendes irodából kicsit kizökkentő esemény történt, majd lezárult ismét egy nap egy csendes az ügyvéd Úrnak gépelgetős délutánnal, amely során 3 okiratot szerkesztettünk tollbamondással.

Ezúton szeretnék bocsánatot kérni az illusztrációk hiánya és az előforduló helyesírási hibák miatt!

 

Üdv: Jelölt Úr 

 

 

Címkék: büntető kirendelés ügyvédjelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvedjelolt.blog.hu/api/trackback/id/tr15660467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása