Ügyvédjelölt Reality

Történetek egy ügyvédjelölt praxisából vágatalanul. Justitia szoknyája mellől élőben

Friss topikok

  • Lanolin: Mivel nem kapott büntit, nyugodt szívvel kèszülhet a következő rablására, italozó èletmódja enyhít... (2015.11.10. 17:13) Vihar utáni tájkép
  • B.O.L: Keves az ugyfel, hat ez azert nekem ujdonsag itt az egyesult kiralysagban talan az ugyvedek jartak... (2009.05.03. 15:23) dolgos 7köznapok

Linkblog

HTML

hétkezdet

2008.09.16. 09:59 | Ügyvédjelölt | Szólj hozzá!

Üdvözletem egy hét újabb első napjáról!

Ez a hét is elkezdődött, rengeteg esővel ami kis városunkban sokszor megoldhatatlan problémát okoz, hiszen az utak nagy része bár aszfaltozott, de annak széle hiánycikk, így a tócsákban áll a víz, ami csakhamar sárrá alakul is a le-le álló, egymás elől kitérő autók miatt felkerül az úttestre, járdákra, átkelő helyekre. Aki ebben a városban egy kilómétert meg tud tenni anélkül , hogy bokáig felcspja magát sárral, az vagy ügyes, vagy hazudik. Vagy egyszerre teszi mindkettőt. Szerencsémre mint egy 60 lépésnyire lakom a munkahelyemtől, így sem nem kell hazudnom/bár hasznos lehetne a poltikai karrierem szempontjából/, sem nem kell ügyeskednem.

 

A hét kevés ügyféllel (gyakorlatilag 0) és sok-sok agybahatoló unalommal kezdődött, és főnöki jelenlét hiányában, ez így is fog maradni holnap is.

Az egyik irodabeli kollega megkínált 2 keresetlevélírással, ahol egy családi kötelékekkel erősen kűzdő férfi a másikban meg egy túl fiatalnak bizonyult családapa esete az említésre méltó. Az előbbiben az apaság vélelmét kell megdönteni a 4 éve házibarát uriember és természetesen a gyermek javára, míg a másodikban a 15 évesen apává vált "legényapa" apaságát kellene "kiterjeszteni mint plena potestast" a kis gyermeke fölé, mert már azóta eltelt 5 év.

Mindezeken túl említést érdemel, hogy a lehült levegő jótékony hatással volt az irodai hőmérsékleteker, ahol már a 19 fokban az egyhelyben ücsörgés mellé kötelező viselet lett a jégeralsó. Fűtés gáz formájában nincs, árammal próbálkoznak a kollegák, és reménykednek, hogy a sic! 300 ezer forint hátralékot a J-Ón(regionális multi oroszfüggő német lobbi áramszolgáltató Hunisztán területén) felé még ki tudják nyögni, mielőtt az utolsó energia forrásunk is megszűnne az irodában.

Jelentésemet ezzel fejezvén be!

Üdv:Ügyvédjelölt Úr!

 u.i:talán holnap heyettesítés miatt meg kell jelennem a városi bíróságon egy büntető ügyben, ha az így lesz, akkor ez lesz az első büntető tárgyalásom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvedjelolt.blog.hu/api/trackback/id/tr80665692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása