Ügyvédjelölt Reality

Történetek egy ügyvédjelölt praxisából vágatalanul. Justitia szoknyája mellől élőben

Friss topikok

  • Lanolin: Mivel nem kapott büntit, nyugodt szívvel kèszülhet a következő rablására, italozó èletmódja enyhít... (2015.11.10. 17:13) Vihar utáni tájkép
  • B.O.L: Keves az ugyfel, hat ez azert nekem ujdonsag itt az egyesult kiralysagban talan az ugyvedek jartak... (2009.05.03. 15:23) dolgos 7köznapok

Linkblog

HTML

Felmentő ítéletre várva

2008.10.27. 14:35 | Ügyvédjelölt | Szólj hozzá!

Miután a gazdasági visszaesés folyamatosan érezteti hatását az ügyvédi praxisokban is -nincs olyan ember, vagy ha van azok se hozzánk jönnek akik ingatlant ilyenkor vennének, pláne hitelre, vidéken pedig ritka a készpénzes vevő - azáltal, hogy a szerződések száma nagyon visszaesett, és ezt már több kollága is panaszolta. Ez most nem csak egy szimpla sirunk, mint a fürdős ...mondjuk így hölgyek ..... panasz, ez úgy gondoljuk a valóság. Szóval lévén visszaesés gazdaságilag ügyfélforgalmilag nagyobb részt már kirendelések jutnak nekem, ahol megtörtént az első komoly sikerélmény.

Egy hajléktalant, akit a másik megverésével gyanusítottak, bizonyítottság hiányában felmentettek, amiben csupán az a szép, hogyha nem kötöm az ebet a karóhoz, és nem megyek be iratot tanulmányozni, akkor simán elmeszelik. Ezért is fontos beletekinteni az ügy irataiba, mégha ezért be is kell menni a bíróságra, és adott esetben ott hosszabb időt el kell tölteni. Gyakran a részletekben bújik meg a kisördög, így tette most is, és azon védekezés, hogy az önmagának többszörösen ellentmondó sértetti vallomás, és egy látlelet még nem elég a teljes bizonyosság eléréshez, sikerhez vezetett. S bár a zászló ha nem nézek utána nem nekem állt volna, így lett a vesztes ügyből nyerő! Néha persze, a napnál is világosabb, hogy semmire nem lehet hivatkozni, még enyhítő körülményként sem.

Talán a sors furcsa fintora, hogy a hajléktalan elkövető ezáltal ismét visszakerült az utcára , s bár bizonyára sajnálta, hogy a fedél mostantól simét hiányozni fog a feje fölűl, de azt láttam rajta, hogy boldog volt, hogy nem ítélte el a bíróság azért, amit meggyőződése szerint ő nem is követett el. Bizonyára egy hajléktalannak msát is jelent a szabadság ilyen értelme, mint azt, hogy nincs hova mennie.

Címkék: hajéktalan per felmentő ítélet

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvedjelolt.blog.hu/api/trackback/id/tr9734391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása